facebook

НАУКИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО: НАЧАЛНА ПЕДАГОГИКА, ЛИДЕРСТВО И МЕНИДЖМЪНТ В ОБРАЗОВАНИЕТО

Новини

solve-for-tomorrow_678x410_crop_478b24840a
23.03.2023 11:51

Преподаватели от НБУ в подкрепа на иновативни ученически проекти в света на STEM

На 18.03.2023г., в София се проведе финалът на националното издание на глобалната програма Solve for Tomorrow, която се организира от Фондация Образование 5.0.


Solve for Tomorrow (Решения за бъдещето) е глобална програма на Samsung, целяща да развие интереса и уменията на учениците в науката, технологиите, инженерството и математиката (STEM), и за създаване на иновации чрез дизайн мислене. Програмата предизвиква младите хора да използват тези умения, за да подобрят живота в местната общност, като идентифицират и решат реален проблем в нея. В България Solve for Tomorrow предоставя безплатни обучения за учители от цялата страна по дизайн мислене и създаване на учебно съдържание с добавена реалност (AR). Учениците и учителите имат възможност да участват в конкурса Solve for Tomorrow с иновативна идея за решаване на дефиниран от тях проблем, както и да работят с ментори, с помощта на които да я развият в прототип от 3 категории: „Околна среда и климат“, „Социално равенство“ и „Безопасност и здраве“.


Най-добрите класирани проекти и отбори имаха възможност да представят своите идеи пред гостите и журито на събитието. От страна на Нов български университет в събитието участваха д-р Лъчезар Африканов и Милена Драгова. Нашите колеги имаха възможност да разгледат ученическите прототипи и да подкрепят финалистите с идеи, как да усъвършенстват своите проекти.