facebook

НАУКИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО: НАЧАЛНА ПЕДАГОГИКА, ЛИДЕРСТВО И МЕНИДЖМЪНТ В ОБРАЗОВАНИЕТО

Новини

img-6895_678x410_crop_478b24840a
07.07.2023 10:17

НБУ стана част от мрежата Life Worth Living на Университета в Йейл

В периода 27 юни – 01 юли  се проведе откриваща среща и обучение на всички одобрени участници в  мрежата „Life Worth Living”. Събитието се проведе в Университета на Исландия, в гр. Рейкявик. Основатели на мрежата са колеги от университета в Йейл, които са автори на академичния курс, вдъхновил създаването й.

 

 

НБУ е единственият университет от Югоизточна Европа, който е одобрен за участие в мрежата. По време на обучението, координаторът на проекта за НБУ, ас. д-р Лъчезар Африканов, имаше възможност да представи университета и основните стъпки, които ще бъдат предприети през следващата академична година.

 

 

Като първа стъпка на проекта се предвижда адаптиране на курса „Лидерство в образованието“, част от БП „Начална училищна педагогика и чужд език“ спрямо новото съдържание и методи, които ще бъдат споделени в мрежата.

 

 

 

Участниците от останалите страни поеха ангажимента да интегрират споделеното ноу-хау като част от техните общообразователни курсове и така да предоставят възможност за участие на повече студенти.