facebook

НАУКИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО: НАЧАЛНА ПЕДАГОГИКА, ЛИДЕРСТВО И МЕНИДЖМЪНТ В ОБРАЗОВАНИЕТО

Новини

img-20221013-121051_678x410_crop_478b24840a
26.10.2022 16:13

Национално информационно събитие по международния проект S2CENE

На 13.10.2022г, в НБУ се проведе национално информационно събитие по международния проект S2CENE, подкрепен от програма "Еразъм+", с фокус върху развитието на образователните възможности "втори шанс" в европейски план. НБУ е официален партньор на проекта. Към момента по проекта е изготвен европейски доклад "Framework for Second Chance Education", достъпен като електронно издание на НБУ.

 

 

Проектът има за цел да разшири европейската мрежа на училища "Втори шанс" като създаде национални мрежи в България и Хърватия. Стремежът е да се привлече подкрепата на взимащите политически решения и така да се осигурят условия за развитието на този тип образователни възможности в двете посочени страни. За повече информация относно проектните дейности, има възможност за регистрация за електронен бюлетин.

 

 

По време на събитието на 13.10, екипът на секция "Педагогика" в НБУ - доц. д-р Елена Благоева, доц. д-р Евгения Тополска, ас. д-р Лъчезар Африканов запознаха участниците с модела "училища втори шанс", който е насочен към подпомагане на млади хора, застрашени от социално изключване, да се върнат в образователната система или да се включат на пазара на труда.

 

 

Събитието в България се проведе едновременно с национални събития в Португалия и Хърватска, проведени от останалите партньори по проекта.

Участниците в България бяха поздравени от международния екип през живо предаване, излъчено през YouTube канала на проекта.