facebook

НАУКИ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО: НАЧАЛНА ПЕДАГОГИКА, ЛИДЕРСТВО И МЕНИДЖМЪНТ В ОБРАЗОВАНИЕТО

Новини

img-4366-2048x1365_678x410_crop_478b24840a
14.06.2023 14:30

Д-р Африканов с грамота от Синдиката на българските учители

 

Д-р Лъчезар Африканов от секция "Педагогика" бе награден с грамота от председателя на Синдиката на българските учители, д. ик. н. Янка Такева за включването му в разработката на методическо ръководство за обучение на начални учители по темата "Зелено образование".

 



Церемонията по награждаване се проведе в рамките на заключителна конференция по проект "Зелени училища", подкрепен от програма "Еразъм+" на 08.06.2023 в гр. София. На конференцията  присъства и министъра на образованието и науката, проф. д-р Галин Цоков. В своето изказване той подчерта значението на иновациите, които се създават на ниво проекти и как тези иновации следва да се разглеждат като източник за подобрения в цялата система.

 



Разработеният от д-р Африканов модел за зелено образование е апробиран в пилотната фаза на проекта в включването на 62 учители от България, Румъния и Сърбия. Фокус е поставен върху това, как да развиваме екологично самосъзнание в подрастващите поколения, което да гарантира устойчива грижа за околната среда.

 



Теоретико-практическият модел за зелено образование, изработен по проекта, е наличен на сайта на СБУ тук.